Hastelov kan gøre det sværere for coronaramte virksomheder at få kompensation

STØTTE: Epidemiloven kan gøre det mere besværligt for barer, restauranter og andre at få kompensation, vurderer juridisk lektor.

Tomme stole præger mange restauranter og barer, og nu er det med epidemiloven blevet sværere for virksomheder at få kompensation, mener juridisk lektor. 
Tomme stole præger mange restauranter og barer, og nu er det med epidemiloven blevet sværere for virksomheder at få kompensation, mener juridisk lektor. Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Den nye epidemilov gør det sværere for virksomheder at få kompensation for de tab, som de måtte lide under coronakrisen.

Det vurderer professor i forvaltningsret og ekspert i ekspropriation ved Syddansk Universitet Frederik Waage over for FødevareWatch.

Hasteloven gør det nemlig muligt for sundheds- og ældreministeren at “iværksætte ekspropriation af privat ejendom”. Og det er en væsentlig ændring fra den tidligere lovgivning, hvor man groft sagt “bare” skulle kunne dokumentere et tab, og så ville en virksomhed være berettiget til kompensation for eksempelvis driftstab.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00