Sådan reagerer erhvervslivet på regeringens 'stramme finanslov'

En stram og ansvarlig finanslov," kalder finansministeren regeringens finanslovsudspil. Snart vil regeringens forslag til, hvordan beskæftigelsen øges komme. Erhvervslivet, der sukker efter mere arbejdskraft, venter i spænding.

"Det er ærligt talt skuffende, at regeringen ikke kommer med bud på, hvordan det helt store problem for erhvervslivet og dermed også for samfundet skal løses," lyder det fra Dansk Erhvervs topchef, Brian Mikkelsen. 
"Det er ærligt talt skuffende, at regeringen ikke kommer med bud på, hvordan det helt store problem for erhvervslivet og dermed også for samfundet skal løses," lyder det fra Dansk Erhvervs topchef, Brian Mikkelsen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kristine KorsgaardChristoffer Lund-Hansen

Næste år skal staten stramme op for at undgå overophedning frem for at bruge ekstra penge for at holde hjulene i gang.

Derfor lægger regeringen nu op til en finanslov uden de helt store, nye initiativer, men med to satsninger, der på forhånd var kendt:

Penge til at fastholde det nuværende velfærdsniveau, selv om antallet af ældre stiger, som det også er aftalt med kommuner og regioner. Og initiativer, der skal binde by og land bedre sammen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00