Hjemmeserviceordning reduceres

Sandra Schwartz

Der er stadig nogle, der har brug for hjemmeservice, og det er primært de ældre. Nogle vil så sige, at børnefamilierne også har brug for det, og det kan jeg godt være enig i. Men der er nok også mange børnefamilier, som selv kan betale for det

Carina Christensen
Erhversordfører (K)
Regeringen vil skære kraftigt i udgifterne til hjemmeservice næste år. Fremover skal kun førtids- og folkepensionister have adgang til skattebetalt rengøring.

Kun pensionister får fra næste år betalt for rengøringen af deres hjem. Det er en del af regeringens forslag til finanslov for 2004, der fremlægges på tirsdag, at hjemmeserviceordningen skal beskæres fra de budgetterede 230 millioner kroner til 100 millioner kroner. De tilbageværende millioner skal alene komme førtids- og folkepensionister til gavn.

I foråret var der ellers tale om, at regeringen ville helt af med hjemmeserviceordningen, men de bestræbelser har de Konservative arbejdet imod i regeringen.

»Der er stadig nogle, der har brug for hjemmeservice, og det er primært de ældre. Nogle vil så sige, at børnefamilierne også har brug for det, og det kan jeg godt være enig i. Men der er nok også mange børnefamilier, som selv kan betale for det,« siger den konservative erhvervsordfører Carina Christensen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00