Analyse af 
Erik Holstein

Højrefløjens trekantsdrama spidser til

Messerschmidt har valgt en offensiv kurs over for Støjberg, mens Vermund er mere tilbageholdende. Danmarksdemokraterne glider af på angrebene fra Dansk Folkeparti og vender i stedet deres kanoner mod Løkke.   

Messerschmidt, Støjberg og Vermund slås om de samme vælgerne, og for DF er kampen livstruende.
Messerschmidt, Støjberg og Vermund slås om de samme vælgerne, og for DF er kampen livstruende.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix, Emil Helms/Ritzau Scanpix, Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Dilemmaet var indlysende.
Hvordan bekæmper man en politiker, man for mindre end et år siden ville gøre til sin egen formand, men som nu er blevet en dødsens farlig konkurrent?

Det var det enkle, men kildne spørgsmål, strategerne i det hårdt prøvede Dansk Folkeparti skulle tage stilling til, da Inger Støjberg (DD) efter adskillige måneders tilløb dannede sit nye parti, Danmarksdemokraterne. På det tidspunkt ændrede DF's krise sig fra at være alvorlig til livstruende. 

Ifølge professor Kasper Møller Hansens analyse af vælgervandringer vil næsten 125.000 af de vælgere, der stemte DF i 2019, nu stemme på Inger Støjberg. Det svarer til rundt regnet seks mandater.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00