Hummelgaard frygter ny bølge af EU-modstand

INTERVIEW: Socialdemokraternes EU-ordfører, Peter Hummelgaard, føler sig ikke spor sikker på, at Bruxelles har forstået baggrunden for Brexit. Det handler både om økonomisk ulighed og indvandring, mener Hummelgaard.

”I Bruxelles giver man i skåltalerne udtryk for, at man har forstået budskabet. Men min bekymring er, at så går der lidt tid – og så er det back to business as usual. Ligesom man så det med finanskrisen, som blev glemt uhyggelig hurtigt.”

Socialdemokraternes EU-ordfører, Peter Hummelgaard Thomsen, er ikke overbevist om, at budskabet bag Brexit er blevet taget ned af EU's ledere. Den deciderede EU-modstand er i knæ, men den frustration, der førte til Brexit, eksisterer stadig i mange lande, mener Hummelgaard.

”I store dele af den vestlige verden er helt almindelige lønmodtagere blevet hægtet af udviklingen, samtidig med at toppen er stukket af. EU's indre marked og politiske samarbejde har været en utvetydig succes. Men man har ikke gjort nok for, at alle får en retfærdig andel af gevinsterne.”

Login