Hummelgaard frygter ny bølge af EU-modstand

INTERVIEW: Socialdemokraternes EU-ordfører, Peter Hummelgaard, føler sig ikke spor sikker på, at Bruxelles har forstået baggrunden for Brexit. Det handler både om økonomisk ulighed og indvandring, mener Hummelgaard.

EU-ordfører Peter Hummelgaard:&nbsp;"For den enkelte arbejder hjælper det jo ikke meget, at man i alle mulige meta-fortællinger kan sige, at man ikke kan undvære den nye arbejdskraft.”<br>
EU-ordfører Peter Hummelgaard: "For den enkelte arbejder hjælper det jo ikke meget, at man i alle mulige meta-fortællinger kan sige, at man ikke kan undvære den nye arbejdskraft.”
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Erik Holstein

Hvis ikke de ledende kræfter i EU forstår bekymringen, vil vælgerne igen vende sig til dem, der bare vil rive hele lortet ned.

Peter Hummelgaard Thomsen
EU-ordfører for S

”I Bruxelles giver man i skåltalerne udtryk for, at man har forstået budskabet. Men min bekymring er, at så går der lidt tid – og så er det back to business as usual. Ligesom man så det med finanskrisen, som blev glemt uhyggelig hurtigt.”

Socialdemokraternes EU-ordfører, Peter Hummelgaard Thomsen, er ikke overbevist om, at budskabet bag Brexit er blevet taget ned af EU's ledere. Den deciderede EU-modstand er i knæ, men den frustration, der førte til Brexit, eksisterer stadig i mange lande, mener Hummelgaard.

”I store dele af den vestlige verden er helt almindelige lønmodtagere blevet hægtet af udviklingen, samtidig med at toppen er stukket af. EU's indre marked og politiske samarbejde har været en utvetydig succes. Men man har ikke gjort nok for, at alle får en retfærdig andel af gevinsterne.”

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00