Jann Sjursen forlader Folketinget

Den mangeårige politiske leder af Kristeligt Folkeparti, tidligere energiminister Jann Sjursen forlader overraskende Folketinget ved næste valg. Han overlader i dag hvervet som gruppeformand til gruppens nye medlem Mogens Nørgaard Pedersen. Sjursen forlader Christiansborg, fordi han er imod partiets navneskift.
Rasmus Nielsen

Jeg mener simpelthen ikke, at partiet hører hjemme i kredsen af kristen-demokratiske partier i Europa, hvor f.eks. også konservative partier har sæde.

Jann Sjursen
MF (KrF) om navneskift til Kristendemokraterne
Kristeligt Folkepartis gruppeformand, Jann Sjursen, har meddelt sin opstillingskreds i Århus, at han ikke genopstiller ved det kommende folketingsvalg, oplyser Kristeligt Folkeparti.

"Jeg har været utrolig glad for at have været folketingskandidat i Århus Amt siden 1990. Når jeg allerede nu meddeler min kreds, at jeg ikke ønsker at genopstille, er det for at give kreds- og amtsbestyrelsen god tid til at finde en ny kandidat", siger Jann Sjursen.

Hans beslutning skal ses på baggrund af, at partiets hovedbestyrelse i weekenden for alvor satte gang i en proces, der bl.a. skal føre til en ændring af partinavnet til Kristendemokraterne på landsmødet til oktober.

"Jeg anerkender hovedbestyrelsens beslutning, men jeg må bare konstatere, at jeg ikke er med på denne proces. Derfor har jeg helt udramatisk besluttet at trække mig, så flertallet i partiet kan få plads til de ændringer, man mener, der er brug for," siger Jann Sjursen, som understreger, at det sker uden at smække med døren.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00