Japan advarer Storbritannien: Forlad ikke EU

21. juli 2013 kl. 10:39
ADVARSEL: Den japanske regering advarer briterne om, at et farvel til EU kan koste 130.000 jobs i Storbritannien.
| Flere

I et usædvanligt brev fra den japanske regering til det britiske udenrigsministerium bliver briterne advaret mod at melde sig ud af EU.

1.300 japanske virksomheder repræsenteret i Storbritannien kan i givet fald tage deres tilstedeværelse op. Japan betragter Storbritannien som en indgang til hele det europæiske marked. Og forlader Storbritannien EU, som det er på tale, kan det i følge japanerne koste op til 130.000 britiske arbejdspladser. Det skriver The Sunday Times i dag. 

Japanerne forventer i henvendelsen til den britiske regering, at ø-riget fortsat vil spille en "betydende rolle" i Den Europæiske Union.

Henvendelsen er også møntet på de Europa-positive medlemmer af det britiske parlamentet, mens de mere EU-skeptiske britiske politikere allerede har taget afstand fra, hvad de kalder japansk indblanding i britiske affærer:

"Det er venligt af japanerne at vejlede os om vores nationale skæbne, men på et tidspunkt, hvor eurozonen er i krise, som vi ikke har set i hundrede år, er jeg ikke sikker på, at de er velkvalificerede til at pege på vejen frem for Storbritannien", siger det konservative medlem af parlamentet, økonomen Julian Brazier til avisen. 

Den britiske premierminister David Cameron vil genforhandle landets medlemskab af EU, før en planlagt folkeafstemning i 2017 om Storbritannien skal forlade EU.

 

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK