Julesamtale: Michael Aastrup Jensen

INDBLIK: Venstres Michael Aastrup Jensen går højt op i sine ordførerskaber. Med bøger på sin iPad kombinerer han kultur og it, og når han slapper af til en film, er det naturligvis i embeds medfør.

Hvorfor gik du ind i politik?
Det, der er mest spændende, er at være med til at lave loven, og derfor stillede jeg op til Folketinget. Men mit politiske engagement går helt tilbage til min folkeskoletid, hvor jeg blev provokeret af min lærer i 8. klasse. Som en modreaktion meldte jeg mig ind i VU for at holde fast i mine borgerlige overbevisninger, og jeg endte med at blive byrådskandidat i Randers. Jeg ville gerne gøre en forskel for de unge, og det tog om sig, så jeg endte med at gå skridtet videre til landspolitik. 

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?
Som venstremand er jeg fristet til at sige Uffe Ellemann Jensen (V). Han har været et stort forbillede. Men jeg har også fundet stor inspiration i amerikanske Ronald Regan. Han var manden, der fik USSR i knæ, og at ændre verdensordenen på den måde er fascinerende.

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?
Hvis jeg skal bare skal nævne én, er det Stine Brix fra Enhedslisten. Hun er min kollega på it-området og én af dem, der har holdt fanen højt på den it-politiske scene. Hun har også et højt vidensniveau, og det har jeg stor respekt for. 

Login