Konservative har næsten tredoblet vælgerreserven på to år

ANALYSE: Langt flere vælgere ser nu Konservative som det bedste alternativ til deres eget parti. SF er partiet med den største vælgerreserve, mens S og DF er de eneste, der kan trække vælgere over midten.

K-formand Søren Pape Poulsen: Har grund til at smile, efter at hans parti omsider er kommet ind på vælgernes nethinde.<br>
K-formand Søren Pape Poulsen: Har grund til at smile, efter at hans parti omsider er kommet ind på vælgernes nethinde.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Der var ikke meget at grine af for Konservative, da Altinget for to år siden opgjorde partiernes vælgerreserver på baggrund af en Norstat-måling. Ikke alene lå Konservative katastrofalt dårligt i de almindelige meningsmålinger, partiet havde også den mindste vælgerreserve af alle på kun 4 procent. Men det er nu drastisk ændret.

Ud over de cirka 5 procent, der allerede stemmer konservativt, ville yderligere 11 procent stemme på partiet, hvis de ”skulle stemme på et andet parti end deres førsteprioritet”. Det viser en Norstat-måling udført for Altinget.

Strategisk vigtigt
Meningsmålingen viser altså, hvor mange vælgere et parti har en chance for at appellere til – ud over dem, der i forvejen stemmer på det.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00