KU står bag konservastive.dk

KORT NYT: De politiske ungdomsorganisationer opkøber net-domæner for at undgå misbrug fra politiske modstandere.
Rasmus Nielsen

Forleden fik den politiske verden et forvarsel om, at Ny Alliance ville blive til Liberal Alliance. Partiet havde reserveret navnet som domæne på internettet. Netavisen Ungnyt.dk har gransket de politiske ungdomsorganisationers domæner.

Konservativ Ungdom er det ungdomsparti i Danmark, der har flest internetdomæner. KU har bl.a. Konservastive,dk, mens VU f.eks. ejer taberspillet.dk.

Formand for Konservativ Ungdom Rune Kristensen mener, at man må følge med tiden:

"Stort set alle vores kampagner kører via nettet. Derfor har vi mange domæner ud over konservativungdom.dk. Vi har simpelthen været hurtigst ude med riven," siger han til Ungnyt.dk.

Fakta

Topliste
Oplysningerne er hentet fra DK Hostmaster, som er dk-domæneregistrator, ud fra en søgning på registatoren af ungdomspartiets hoveddomæne.

1: KU (Konservativ Ungdom) 31 domæner: kapitalist.dk, konservativungdom.dk, rydchristiania.dk, ryd-christiania.dk, nyregering.dk, konservastive.dk, ung-puls.dk, ilovemary.dk, welovemary.dk, maryklubben.dk, conniemania.dk, connie-mania.dk, enjoy-capitalism.dk, enjoycapitalism.dk, bliv-aktiv.dk, blivaktiv.dk, bush05.dk, støtbush.dk, konservativ-ungdom.dk, ny-regering.dk, ja-eller-nej.dk, jaellernej.dk, skattelettelsertilalle.dk, anti-df.dk, antidf.dk, dropod.dk, rydellerflyt.dk, skatman.dk, skatmand.dk, solidarisk.dk, soledarisk.dk, usolidarisk.dk

2: VU (Venstres Ungdom) 6 domæner: v-u.dk, venstres-ungdom.dk, venstre-ungdom.dk, venstreungdom.dk, venstresungdom.dk, taberspillet.dk

3: SUF (Socialistisk Ungdomsfront) 3 domæner: ungdomsfront.dk, socialistiskungdomsfront.dk, revocamp.dk

4: RU (Radikal Ungdom) 2 domæner: radikalungdom.dk, radikal-ungdom.dk

4: UA (Ung Alliance) 2 domæner: ungalliance.dk, ung-alliance.dk

5: SFU (Socialistisk Folkepartis Ungdom) 1 domæne: sfu.dk

5: DFU (Dansk Folkepartis Ungdom) 1 domæne: dfu-nettet.dk

6: DSU (Dansk Socialdemokratisk Ungdom): ingen (da deres domæne er .net)


Kilde: Ungnyt.dk

Han fortæller, at man dog skal være hurtigt ude "for at undgå socialisters misbrug af domænemarkedet", som han udtrykker det:

"Vi har faktisk måttet opkøbe domæner som 'konservastive.dk', for ellers kan domænet let blive misbrugt af socialister mod os. Der er mange, der synes, det er sjovt at genere os. Vi har også mange stavefejlsdomæner som 'konservativ-ungdom.dk' og 'soledarisk.dk', da der er mange unge, der taster lidt for hurtigt på tastaturet, når de skal frem til en hjemmeside," siger landsformanden og fortsætter:

"I gamle dage var det sådan, at man kun havde et enkelt domæne, og jeres analyse viser jo bare, at der er mange ungdomspartier, der ikke er trådt ind i det nye årtusind. Men vi bor jo nu en gang i Danmark, derfor har vi næsten kun .dk-domæner," understreger KU-formanden.

Dog er upolitiske domæner som "dropod.dk" og "ung-puls.dk" også på listen:

"Vi har et tæt forhold til Kongehuset - derfor har vi også upolitiske domæner som 'welovemary.dk'. Vores næste internetkampagne bliver om det amerikanske præsidentvalg," siger Rune Kristensen.

DSU erkender domænenederlag
Hos de unge socialdemokraterne er man knapt så kamplystne, når det gælder netdomæner.

"Vi har desværre ikke været hurtige nok med på internetbølgen til at købe dsu.dk og har derfor måttet nøjes med domænet dsu.net," erkender forbundsformanden i DSU Peter Hummelgaard Thomsen.

"Det er Dansk Skakunion der ejer dsu.dk. Vi har i flere omgange forsøgt at opkøbe domænet, men uden held. Og nu har de købt skak.dk, så det vil da være rimeligt nok, at vi fik vores domæne," siger Peter Hummelgaard Thomsen uden at ville uddybe, hvad DSU har budt for domænet.

"Vi forsøger fra tid til anden at lave internetkampagner for at ramme de unge. Men de unge gider simpelthen ikke at skrive 'danmarkssocialdemokratiskeungdom.dk' og vi må derfor indtil videre tage os til takke med .net-domænet. Men vi vil fortsætte kampen for vores domæne," afslutter forbundsformanden i DSU.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Hummelgaard

Justitsminister, MF (S)
cand.jur. (Københavns Uni. 2012)

0:000:00