Lærere tvinges til at sladre

Tina Møller

Det er næsten det værste, jeg har oplevet. Det er en fascistisk tankegang, og kun ekstremt fremmedfjendske og totalitære stater tillader sig at kræve af et barn, at det skal gøre sig værdigt til at blive statsborger.

Per Bregengaard
Borgmester (EL)
Det er svært at blive dansk statsborger nu om stunder - også for skolebørn, der ikke er gode nok til dansk. Integrationsministeriet kræver nemlig en individuel bedømmelse af danskkundskaber og historisk viden hos børn, som søger dansk statsborgerskab. Københavns skoleborgmester er rasende - lærerne siger fra.

I 2002 blev 17.300 mennesker danske statsborgere. Børn, som søger samtidig med deres forældre, får automatisk tildelt statsborgerskab.

Hvis drengen i 6. klasse ikke kan tale dansk på niveau med sine klassekammerater, kan han ikke få dansk statsborgerskab. Og har han ikke viden om samfundsforhold, kultur og historie her til lands som danske børn på samme alder, så er svaret også nej til dansk statsborgerskab.

Børn mellem 12 og 18 år, hvis forældre søger om dansk statsborgerskab på børnenes vegne, skal ligesom voksne leve op til en række sproglige og kundskabsmæssige krav, og i børnenes tilfælde er det skolen, som skal give en individuel bedømmelse af det enkelte barn til Integrationsministeriet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00