Landstingssalen skal renoveres

ARKITEKTUR: Folketinget er langt med planerne om en renovering af Landstingssalen. Hvis projektet godkendes, så får salen et ansigtsløft hen over sommeren.
De nye planer for Landstingssalen indebærer, at der etableres fløjdøre på hver side af storskærmen, hvor Anna Thommesens vægtæppper hænger i dag.
De nye planer for Landstingssalen indebærer, at der etableres fløjdøre på hver side af storskærmen, hvor Anna Thommesens vægtæppper hænger i dag.Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Anders Jerking
Traditionen tro vil der også i dette sommerhalvår blive bygget, banket og boret på Christiansborg. De mest markante projekter er indretningen af restaurant i tårnet og terrorsikringen af indkørselsvejene. Men der er også andre planer: Folketingets bygningssekretariat er således langt med et projekt om en renovering af Landstingssalen.

Landstingssalen fungerede fra 1918 - som navnet antyder - som mødesal for Landstinget, indtil det blev anskaffet med grundlovsændringen i 1953. I dag bruges det store lokale til konferencer, høringer og receptioner, og ved de seneste folketingsvalg har Dansk Folkeparti holdt valgfest her.

Nu trænger lokalet til at blive renoveret, mener Folketingets arkitekt, Henrik Levison.

"Vi vil prøve at følge den linje, som har præget vores andre projekter i de seneste år. Man skal fornemme, at renoveringen er lavet i 2013, men man skal også kunne se, at det er Christiansborg," siger han.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00