LA's nedtur er godt nyt for Nye Borgerlige

VÆLGERVANDRINGER: Nye Borgerlige vinder mest på Liberal Alliances tilbagegang, mens Alternativet taber flest vælgere til Enhedslisten. Det viser ny analyse af vælgervandringerne, som også viser heftig vælgeraktivitet mellem de tre største partier.

Liberal Alliances partiformand, udenrigsminister Andes Samuelsen, og Venstres partiformand, statsminister Lars Løkke Rasmussen, under en debat i Folketinget.
Liberal Alliances partiformand, udenrigsminister Andes Samuelsen, og Venstres partiformand, statsminister Lars Løkke Rasmussen, under en debat i Folketinget.Foto: /ritzau/Ólafur Steinar Gestsson
Morten Øyen
Fakta
Om analysen
Analysen er foretaget for Altinget af Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget som kilde.
Analysens tabeller kan ses nederst på siden og må kun gengives efter aftale med Altinget.

Tabellerne skal læses lodret
Nettovandringer mellem to partier beregnes som, hvor mange vælgere der går fra det ene parti til det andet, minus hvor mange der går den modsatte vej. Vandringerne er justerede, så de passer både med valgresultatet i 2015 og med Altingets gennemsnit for hvert kvartal.

Der er endvidere taget højde for forekomst af sofavælgere, førstegangsvælgere og sidstegangsvælgere. Dvs. andel, som er død el. udvandret siden valget. Der antages uændret valgdeltagelse.

0,1 procent svarer til en vælgerudveksling på 4.100 stemmer.

Interviews foretaget af Kantar-Gallup i perioden 1/10-17 til 30/12-17. I alt er det 10.991 interviews med i analysen.

Liberal Alliances frafaldne vælgere har et godt øje til Nye Borgerlige.

Det unge borgerlige parti er nemlig det parti, som har fået flest af de vælgere, der har forladt Liberal Alliance.

Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet har lavet for Altinget på baggrund af små 11.000 Gallup-interviews.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00