Liberal Alliance vinder kampen om de unge vælgere

VÆLGERPROFILER: Liberal Alliance er det største parti blandt de 18- til 24-årige, viser ny analyse af partiernes vælgerprofiler. Det er en markant opbakning for et parti, der ellers ligger lavt i meningsmålingerne, siger professor Kasper Møller Hansen.

Arkivfoto fra valgaftenen i 2015: Liberal Alliance ville blive Folketingets største parti, hvis det udelukkende var de 18 til 24-årige, der stemte.
Arkivfoto fra valgaftenen i 2015: Liberal Alliance ville blive Folketingets største parti, hvis det udelukkende var de 18 til 24-årige, der stemte.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Der kan være håb forude for Liberal Alliance, der ellers i de seneste meningsmålinger har lige nede omkring 4,5 til 5 procent af stemmerne. 

Partiet er nemlig meget populært blandt den nye generation af vælgere.

Ifølge en ny analyse fra professor Kasper Møller Hansen af partiernes profiler står Liberal Alliance til at få 16,6 procent af de 18- til 24-åriges stemmer. Det betyder også, at Liberal Alliance ville blive Folketingets største parti, hvis det kun var den aldersgruppe, der stemte.

Dokumentation

Om undersøgelsen

Interviews foretaget af Kantar Gallup i perioden 1/7-18 til 30/9-18. I alt er der 8.096 interviews med i analysen (fraregnet "ved ikke"-svar). 

Undersøgelsen kan citeres som ”Professor Kasper Møller Hansen for Altinget.dk”.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00