Løkke er fanget af sin egen retorik

ANALYSE: SV-fantomet gav kortsigtede mandatgevinster til Venstre og styrkede Løkkes egen position. Men bivirkningerne er enorme, og Mette Frederiksen har det stærkeste udgangspunkt for en S-regering siden 1993. 

Et regeringssamarbejde mellem Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) var et rent fantasifoster, men Kristian Jensen (V) fik ørerne i maskinen, da han forsøgte at aflive det.<br>
Et regeringssamarbejde mellem Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) var et rent fantasifoster, men Kristian Jensen (V) fik ørerne i maskinen, da han forsøgte at aflive det.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Det hele var ekstremt kalkuleret.

Venstre havde målt på sagen og identificeret en vigtig vælgergruppe mellem S og V, der var tiltalt af tanken om en SV-regering. Ikke nok til at vinde valget, men nok til at give Lars Løkke Rasmussen (V) kunstigt åndedræt som Venstre-formand.

Dermed viste Løkke sig endnu en gang som en gudsbenådet taktiker, der kan vriste muligheder ud af selv den mest håbløse situation. Det skabte fornyet respekt blandt mange partifæller.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00