Analyse af 
Erik Holstein

Løkke glemte Fogh og lussingen fra 98

ANALYSE: Venstre fik alt for sent korrigeret den økonomiske kurs i mere midtsøgende retning, og partiet har haft overraskende svært ved at profitere af nedsmeltningen i LA og DF.

<span>Velfærds-Løkke og Velfærds-Fogh: I nullerne&nbsp;appellerede Venstre til brede vælgergrupper med&nbsp;kombinationen af en&nbsp;stram udlændingepolitik og en midtersøgende&nbsp;velfærdspolitik.&nbsp;Siden ændrede Løkke linjen.&nbsp;<br></span>
Velfærds-Løkke og Velfærds-Fogh: I nullerne appellerede Venstre til brede vælgergrupper med kombinationen af en stram udlændingepolitik og en midtersøgende velfærdspolitik. Siden ændrede Løkke linjen. 
Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Det har sjældent effekt, når et parti ændrer kurs midt i en valgkamp. Det virker simpelthen ikke troværdigt.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Konkurrencesituationen kunne ikke være bedre.

Dansk Folkeparti, der nappede et astronomisk antal Venstre-stemmer ved valget i 2015, er i knæ. Liberal Alliance, der toldede godt på Venstres højrefløj, står til en halvering. Og den historiske konkurrent, Det Konservative Folkeparti, kan kun mønstre en svag fremgang efter årtiers nedtur. Alligevel risikerer Venstre at få et endnu dårligere resultat ved folketingsvalget end i 2015.

Venstre Classic
Venstre har indtil videre ikke været i stand til at vinde mere fra LA og DF, end partiet har tabt til S. Det er der flere forklaringer på.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00