Messerschmidt tordner løs med klassiske DF-mærkesager: ”Vi gider ikke al det med tørklæder, bederum, ramadan og halal-kød"

DF-formand Morten Messerschmidt benyttede sin årsmødetale til med hård retorik at pudse klassiske mærkesager af. Det gik ud over både udlændinge og statsminister Mette Frederiksen. 

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen Jonas Wiinblad Overgaard

HERNING: Hvis man håbede på store overraskelser i lørdagens årsmødetale fra DF-formand Morten Messerschmidt, blev man slemt skuffet.

Han kørte nemlig benhårdt på partiets historiske mærkesager.

Jeg kan umuligt være den eneste, der er dødtræt af, at hvis man skal besøge sin kære eller være så uheldig selv at være indlagt på hospitalet, så skal man trækkes med en hel beduinlejr ude i venteværelset, som fylder det hele.

Morten Messerschmidt (DF), Partiformand

Stram udlændingepolitik og bedre forhold for syge og ældre var således omdrejningspunkterne i en retorisk hård tale på partiets årsmøde i Herning. 

”Vi sætter danskerne først,” lød det indledningsvis fra Morten Messerschmidt, der høstede stort bifald for den bemærkning.

Det ubetinget største emne var partiets helt store hjertebarn: Udlændingepolitikken. Og her blev retorikken skruet helt op med blandt andet et ønske om at få "islam ud af sygehusene”.

"Jeg kan umuligt være den eneste, der er dødtræt af, at hvis man skal besøge sin kære eller være så uheldig selv at være indlagt på hospitalet, så skal man trækkes med en hel beduinlejr ude i venteværelset, som fylder det hele. Og med en halv-aggressiv adfærd hele tiden skal vise sig mere eller mindre truende,” lød det fra Messerschmidt, der fortsatte:

“Vi gider ikke al det med tørklæder, bederum, ramadan og halal-kød."

Formanden henviste også til et spritnyt udlændingeudspil, der indeholder en række vidtgående forslag om blandt andet flere hjemsendelser, opgør med konventioner og stram kurs over for udsatte boligområder. 

"Alle de områder, som er udpeget til ghettoer i Danmark skal være permanente visitationszoner. Sådan at politiet kan sige til en uroskabende ung fyr, at han har udgangsforbud. Og at hvis du bevæger dig uden for dit hjem, inden for de næste tre eller seks måneder, så får det håndfaste konsekvenser. Ikke bare for dig, men også for din familie,” sagde Morten Messerschmidt. (04.00)

Læs også

Svirp til Støjberg

Dansk Folkeparti holder årsmøde i en tid, hvor et folketingsvalg synes at være lige om hjørnet, og partiet står svagt i meningsmålingerne. Især Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, har hentet i vælgere i Dansk Folkeparti.

Hverken vælgerkrisen eller konkurrencen med Støjberg valgte Messerschmidt at nævne med et ord.

Dog fik sidstnævnte en lille subtil svirper af DF-formanden.

“Når fire ud af fem udrykninger i hovedstadsområdet kommer frem inden for 10 minutter, mens det i Nordjylland kun gælder 3 ud af 5, så behøver man ikke prale af at være fjernt fra Københavns saloner for at kunne se, at den er gal,” sagde Morten Messerschmidt.

“Det er begyndelse på løsningen, når Mette Frederiksen må forlade Statsministeriet” 

Morten Messerschmidt brugte også en del krudt på at kritisere statsministeren.

Depression er, når du selv må forlade dit hjem. Men det er begyndelsen på løsningen, når Mette Frederiksen må forlade Statsministeriet.

Morten Messerschmidt (DF), Partiformand

Hun fik på puklen for både minkaflivning, manglende fokus på ensomhed og på at være for venlig over EU. Derudover kritiserede han statsministeren for at gøre for lidt for at afbøde de stigende energi- og fødevarepriser.

Det skete blandt andet ved en omskrivning af et gammel citat fra den tidligere amerikanske præsident, Ronald Reagan:

“Det er krise, når din nabo må forlade sit hjem på grund af ubetalte regninger. Depression er, når du selv må forlade dit hjem. Men det er begyndelsen på løsningen, når Mette Frederiksen må forlade Statsministeriet,” sagde partiformanden og høstede et kæmpe bifald fra salen.

Dansk Folkeparti holder landsmøde i Herning lørdag og søndag. 

E-mail Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD), fhv. udlændinge- og integrationsminister
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Mette Frederiksen

Fungerende statsminister, MF, partiformand (S), kongelig undersøger
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)