Analyse af 
Erik Holstein

Nekrologen over Løkke er forhastet

ANALYSE: Statsministeren er blevet erklæret totalt færdig, fordi pensionsreformen nu er droppet. Men den reform har været stendød i månedsvis, og det svækker ikke Løkke yderligere, at den formelt er aflyst. Tværtimod.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er i spidsen for en svag regering, der&nbsp;ikke har flertal for væsentlige dele af sin økonomiske politik.&nbsp;Men det havde Thornings (S) socialdemokrater heller ikke, mens den konservative Poul Schlüter&nbsp;i&nbsp;80'erne måtte finde sig i, at sikkerhedspolitikken blev lagt af R, S, SF og&nbsp;VS.&nbsp;&nbsp;<br>
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er i spidsen for en svag regering, der ikke har flertal for væsentlige dele af sin økonomiske politik. Men det havde Thornings (S) socialdemokrater heller ikke, mens den konservative Poul Schlüter i 80'erne måtte finde sig i, at sikkerhedspolitikken blev lagt af R, S, SF og VS.  
Foto: Linda Kastrup/Scanpix
Erik Holstein

 Absolut intet er ændret i løbet af den sidste uge, og krav om Løkkes afgang som følge af den kuldsejlede reform er helt hen i vejret.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Ja, VLAK-regeringen er historisk svag.

Ja, ”det mest liberale regeringsgrundlag i Danmarkshistorien” var ren fantasy.

Ja, det er i virkeligheden alliancen mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der svinger taktstokken.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00