Økonomisk politisk nyhedsbrev

Dokumentation
Dansk Erhverv kort nyt

Læs nyhedsbrevet online

Dansk Erhverv kort nyt

16. marts 2007 | nr. 1, 1. årgang | www.danskerhverv.com

Globaliseringen holder inflationen nede og styrker danskernes købekraft

Faldende forbrugerpriser på beklædning
De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at priserne på beklædning og fodtøj er faldet med 2,4 pct., mens priserne på kommunikation er faldet med 1,9 pct. i januar måned i forhold til januar 2006. Priserne på boligudstyr og husholdningstjenester er godt nok steget, men kun med 0,9 pct.

I gennemsnit er inflationen steget med 1,8 pct., det er især fødevarepriser, priser på alkohol, uddannelse og restauration der trækker gennemsnittet op. Dansk Erhverv vurderer, at en inflation på 1,8 pct. er relativt lavt, især set i lyset af de store olieprisstigninger i 2006.

Det er ifølge Dansk Erhvervs analyse globaliseringens fortjeneste, at inflationen ikke er steget mere. Vi får stadig flere varer fra udlandet til langt lavere pris. Priserne på fx beklædning, skotøj og elektriske apparater bliver relativt billigere i takt med, at de produceres i Kina, Taiwan og andre asiatiske lande frem for i Europa hvor produktionsomkostningerne er meget højere.

Fælles for nedenstående varegrupper er, at forbrugerpriserne på dem er faldet eller steget meget beskedent over det sidste år, samtidig med, at importen er steget markant - et tegn på globalisering og øget købekraft til danskerne.

læs mere

Seminar: Praktisk håndtering af ICC voldgiftssager

International voldgift spiller en stadig større rolle. Seminarets emner har generel karakter og sigter på al international voldgift. Derudover belyser seminaret de problemer, som har særlig relation til ICC-voldgift.
læs mere og tilmeld dig her

Dansk Erhverv er Danmarks næststørste erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening med 20.000 medlemsvirksomheder og 100 brancheforeninger. Læs mere på www.danskerhverv.com
Afmeld | Tilmeld





Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00