Analyse af 
Erik Holstein

Politisk frustration over politiet

ANALYSE: Lang tids bagatellisering af bande- og ghettoproblemer rammer nu politiledelsen i nakken. Højesterets udvisningspraksis gør kun bandeproblemerne større.

Loyal to Familia er en afgørende aktør i bandekonflikten. Det har vakt opsigt, at gruppens leder trods domme for dødsvold, knivstikkeri og overfald&nbsp;slap for udvisning, selvom han ikke er dansk statsborger.<br>
Loyal to Familia er en afgørende aktør i bandekonflikten. Det har vakt opsigt, at gruppens leder trods domme for dødsvold, knivstikkeri og overfald slap for udvisning, selvom han ikke er dansk statsborger.
Foto: /ritzau/Jesper Mortensen
Erik Holstein

Den rå virkelighed er bare, at udbyttet af de sidste 30 års kriminalpræventive arbejde i ghettoområder ikke er vildt imponerende.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Politiet er ude af stand til at sikre trygheden i flere københavnske kvarterer, så bliv hjemme!

Sådan måtte man forstå meldingen fra Københavns chefpolitiinspektør Jørgen Skov, der for nogle dage siden opfordrede almindelige unge mænd til at ”tænke over, hvor de færdes, tager en taxa eller bus, cykler eller går.”

En næsten historisk melding i sin konsekvens – og ikke ligefrem en melding, der har styrket politikernes tillid til de ledende politifolk.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00