Analyse af 
Erik Holstein

Holstein-analyse: Regeringsmagt uden magt

ANALYSE: Får LA mere indflydelse i regering end udenfor? Fik SF? Og hvad afgør, om et parti skal gå i regering? Det er strategisk afgørende spørgsmål for alle Folketingets partier, og kun for et par af partierne er svaret givet på forhånd.

Det er ikke ganske indlysende, at&nbsp;Liberal Alliance har fået&nbsp;mere politisk indflydelse, efter partiet er gået i regering.&nbsp;<br>
Det er ikke ganske indlysende, at Liberal Alliance har fået mere politisk indflydelse, efter partiet er gået i regering. 
Erik Holstein

Intet parti har pligt til at påtage sig regeringsansvar, man har kun pligt til at optimere partiets politiske indflydelse.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

”Nu kan vi påvirke hele statsbudgettet på 1.000 mia. og ikke kun på en 1 mia.”

Sådan lød den optimistiske melding, da LA-formand Anders Samuelsen i november meddelte sit partis højst overraskende optagelse i regeringen. Det var simpelthen magtens tinde, han var nået til, måtte man forstå på LA-formandens fanfarer.

Samuelsen fik fuld opbakning fra tidligere miljøminister Ida Auken (R), der til Altinget udtalte, at man ”får langt mere indflydelse i regering end udenfor”.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00