S indhenter de borgerlige i udlændingepolitikken

MENINGSMÅLING: Socialdemokraterne vinder på tre af de fire områder, der er vigtigst for vælgerne, mens S og de borgerlige nu spiller lige op på udlændingepolitikken.

Flygtninge og migranter på motorvejene gjorde et stort indtryk på mange vælgere. Men i takt med at socialdemokraterne har strammet kursen, har de borgerlige mistet forspringet i udlændingepolitikken.<br>
Flygtninge og migranter på motorvejene gjorde et stort indtryk på mange vælgere. Men i takt med at socialdemokraterne har strammet kursen, har de borgerlige mistet forspringet i udlændingepolitikken.
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Erik Holstein

De borgerliges trumfkort er stækket, mens en de vigtigste socialdemokratiske trumfer er blevet stærkere. Det viser en ny Norstat-måling udført for Altinget og Jyllands-Posten, hvor vælgerne er blevet bedt om at tage stilling til, om en borgerlig eller en socialdemokratisk ledet regering er bedst til at håndtere de forskellige politikområder.

Studerer man regeringsalternativernes styrkepositioner, er der i dag opstået en situation, der minder om situationen før valget i 2001. Med omvendt fortegn.

Dengang stod de borgerlige stærkest på de områder, der betød mest for vælgerne. Selv en pæn del af de socialdemokratiske vælgere foretrak en borgerlig regering til at klare udlændingepolitikken, som var i toppen af dagsordenen.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt
Anser du en borgerlig regering eller en socialdemokratisk ledet regering som bedst til at håndtere følgende politikområder?

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget og Jyllands-Posten blandt 1219 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 6.-11. december 2018.

Se alle tal her | Metodenotat


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00