Sådan stemmer vælgerne på tværs af køn og alder

DOKUMENTATION: Hvilke partier har fat i kvinderne, mændene, de unge, og hvilke partier sidder med en uddøende vælgerskare? Se her kønnenes og generationernes partivalg ved et folketingsvalgsvalg nu i professor Kasper Møller Hansens nye store vælgeranalyse.

Ung, ældre, mand, kvinde. Der er store forskelle på, hvem der stemmer på hvilke partier, viser ny analyse.
Ung, ældre, mand, kvinde. Der er store forskelle på, hvem der stemmer på hvilke partier, viser ny analyse.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Morten Øyen
Fakta
Analysen er vægtet op mod valgresultatet ved FV2015 og Altingets gennemsnit af meningsmålinger for seneste kvartal. Endvidere er der taget højde for forekomst af sofavælgere ved FV15, førstegangsvælger nu, sofavælgere nu  og sidstegangsvælgere ved 2015. Dvs. andel, som er død el. udvandret siden FV15. Procenterne er på baggrund af alle stemmeberettigede.

Kilde: Interviews foretaget af Kantar-Gallup i perioden 1/4-17 til 31/06-17. I alt er det 10.968 interviews med i analysen. Undersøgelsen kan citeret som ”Professor Kasper Møller Hansen for Altinget.

Der er store forskelle på partierne, når det gælder deres vælgeres køn og alder.

Her kan du dykke med ned i den nye analyse af alder, køn og det politiske tilhørsforhold, som valgforsker og professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Nedenfor kan du se, hvordan både de mandlige og kvindelige vælgere i forskellige aldersgrupper ville stemme, hvis der var valg nu.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00