SF-formanden: Alternativet er et neoliberalt projekt

INTERVIEW: Alternativet gør miljø- og klimadagsordenen til et spørgsmål om individuelle handlinger, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr. Hun undrer sig over, at venstrefløjen glemte religionskritikken og kritiserer den svenske tilgang til udlændingedebatten.

”Jeg tror da, den politiske forbruger er en vigtig magtfaktor. Men jeg er socialist, og for mig er det vigtigste ikke de individuelle handlinger. Hvis den grønne dagsorden for alvor skal rykke, må man erkende, at det her handler om strukturer.”<br>
”Jeg tror da, den politiske forbruger er en vigtig magtfaktor. Men jeg er socialist, og for mig er det vigtigste ikke de individuelle handlinger. Hvis den grønne dagsorden for alvor skal rykke, må man erkende, at det her handler om strukturer.”
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Religionen er en autoritet, der skal kunne anfægtes som andre autoriteter. Det har vi altid gjort i forhold til kristendommen. Og så er det lidt underligt, at vi ikke kan have diskussionen, hvis det handler om islam.
Jeg er helt sikker på, at Aksel Larsen ville være enig med mig!

Pia Olsen Dyhr
SF-formand

"Men de ER jo neoliberale.”

SF-formand Pia Olsen Dyhr insisterer. Hendes betegnelse for Uffe Elbæks lystige svende i Alternativet er på ingen måde en fortalelse eller et uoverlagt udslag af irritation over et konkurrerende parti. Det er en udtalelse, hun står fast på her op til SF-landsmødet i næste weekend.

Kampen om de grønne stemmer
Op til valget i 2015 nappede Alternativet stemmer fra Radikale, Enhedslisten – og et SF, der var vingeskudt efter en katastrofal deltagelse i SRSF-regeringen. Thorning-regeringens ”nødvendige politik” banede vejen for det nye parti, erkender SF-formanden:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00