SF kræver velfærdsgarantier fra S og DF

INTERVIEW: Håndfaste garantier er nødvendige fra S og DF forud for efterårets store forhandlinger, mener SF-formand Pia Olsen Dyhr, som fremover gerne vil bruge DF til at holde Radikale ude.

Tiden er ikke til skattelettelser for de rigeste eller højere pensionsalder. Så langt bør Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti være enige med SF, mener partiformand Pia Olsen Dyhr (SF), der forud for efterårets forhandlinger om nye reformer ønsker håndfaste garantier fra Folketingets to største partier.

I sidste uge ville Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti indgå en alliance for at undgå skattelettelser, men efter Dansk Folkepartis sommergruppemøde er der nu tvivl om, hvorvidt der faktisk er tale om et makkerpar.

”De væver i forhold til at afvise skattelettelser. Så jeg efterlyser en garanti fra både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti om, at de ikke pludselig giver lettelser i toppen eller går med til at hæve pensionsalderen for at være med i Løkkes reformer,” siger Pia Olsen Dyhr, hvis parti holder sommergruppemøde mandag på Jørlunde Metalskolen i Slangerup.

Login