Snit af målinger: Nye Borgerlige slår rekord

RISBJERGSNIT: Nye Borgerlige får den største opbakning hidtil i Altingets snit af målinger. Interessant udvikling, hvis det lykkes partiet at fastholde et niveau over tre procent, siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

Ifølge snittet af februars målinger står Pernille Vermund og co. til at få hele syv mandater i Folketinget.
Ifølge snittet af februars målinger står Pernille Vermund og co. til at få hele syv mandater i Folketinget.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Efter ni måneder i Folketinget har Nye Borgerlige opbakning til at blive næsten fordoblet ved et folketingsvalg.

Det viser et nyt snit af februars meningsmålinger, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Ifølge snittet vil Nye Borgerlige få 3,7 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i dag. Det er 1,3 procentpoint mere, end partiet fik ved valget i juni sidste år.

Dokumentation

Risbjergsnittet
Kvalitetsvejet gennemsnit af meningsmålinger fra Kantar Gallup/Berlingske, Voxmeter/Ritzau og YouGov/B.T. gennemført i januar måned.

I alt er der 5.400 interview med i opgørelsen (fraregnet ved ikke-svar). Ændringer er beregnet som summen af den absolutte forskel i partiers tilslutning fra det forrige snit divideret med to. Det vil sige, hvor mange procentpoint der skal flyttes for at få det nye snit.

Den statistiske usikkerned er +/- 1,2 procentpoint.

Om snittet
Snittet er et kvalitetsvejet gennemsnit af seneste måneds meningsmålinger. Det vil sige, at der tages højde for, hvor præcist institutterne normalt rammer valgresultatet og deres løbende stabilitet (både internt og eksternt).

Desuden er institutternes målinger standardiseret, så alle partier og ”andre” er med i beregningerne. Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til valget ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger.

Snittet kan citeres som ”Professor Kasper Møller Hansen for Altinget.dk”.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00