Snit af målinger: Vælgerne belønner ikke den nye regering

RISBJERG-SNITTET: Den nye VLAK-regering får ingen medvind fra start af vælgerne, viser et kvalitetsvægtet gennemsnit af meningsmålinger. DF ser ud til at have stoppet vælgerflugten, mens Radikale går frem i rød blok.

Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix
Morten Øyen

Liberal Alliance er kommet bedre fra deres totale kovending end ventet, mens Venstre ikke har fået en gevinst af Løkkes smarte manøvre med at udvide regeringen.

Erik Holstein
Politisk kommentator

Vælgerne tøver med opbakningen til den nye borgerlige trekløver-regering. Det viser det første kvalitetsvægtede gennemsnit af meningsmålinger efter Liberal Alliance og Konservative gik i regering med Lars Løkke Rasmussens Venstre i november.

Fakta
Om Risbjerg-snittet

Professor i statskundskab og valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet laver hver måned et kvalitetsvægtet gennemsnit af meningsmålingerne for Altinget.
 

Gennemsnittet er lavet på baggrund af en formel udregnet af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet og er et kvalitetsvejet gennemsnit af meningsmålinger fra Gallup/Berlingske, Voxmeter/Ritzau, YouGov/MetroExpress, Altinget/Nordstat, Greens/Børsen og Epinion/DR.

Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til et valg ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger. 

Denne artikel må kun citeres efter reglerne om god presseskik og med klar angivelse af Altinget som kilde. Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen professor Kasper Møller Hansen for Altinget.

De tre partier er på en måned samlet gået tilbage med fem mandater.

VLAK-regeringen står nu til at kunne samle 28 procent af vælgerne og 49 mandater – eller bare et mandat mere, end Mette Frederiksens Socialdemokratiet står til.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00