Snit af målinger: Vælgerne har tilgivet Nye Borgerlige, og regeringen er i frit fald

Venstre har aldrig klaret sig dårligere i et snit af meningsmålinger end marts 2023. Tallene tegner et broget politisk billede uden oplagte flertalsmuligheder.

Pernille Vermund er tilbage som ny formand for Nye Borgerlige, efter Lars Boje Mathiesen forlod posten tidligere måneden.
Pernille Vermund er tilbage som ny formand for Nye Borgerlige, efter Lars Boje Mathiesen forlod posten tidligere måneden.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Malte BruhnJonas Wiinblad Overgaard

Der blev ikke holdt igen med nekrologerne og de dystre overskrifter i den danske journaliststand, da Lars Boje Mathiesen i starten af marts blev ekskluderet og fyret som formand for Nye Borgerlige efter en strid om størrelsen på hans løn.

Men trods de sorte skyer tyder det på, at Nye Borgerlige i første omgang har klaret sig igennem krisen uden livstruende sår og skrammer. Det viser Altingets kvalitetsvægtede snit af målingerne fra marts.

I skrivende stund står Nye Borgerlige og Pernille Vermund – der egentlig var på vej ud af dansk politik, men som nu igen har overtaget tøjlerne – i hvert fald til at klare spærregrænsen. 

{{toplink}}
Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00