Socialdemokratiets vælgerreserve vokser

VÆLGERPOTENTIALE: Flere og flere vælgere betragter Socialdemokratiet som det ”næstbedste” parti, viser ny måling. SF og Venstre har de næststørste vælgerreserver, mens Liberal Alliances er blevet mindre.

Foto: /ritzau/Mads Claus Rasmussen
Morten Øyen
Fakta
Sådan har vi spurgt: 
Hvilket parti ville du foretrække, hvis du til et folketingsvalg skulle stemme på et andet parti end din førsteprioritet (hvad anser du for det 'næstbedste' parti)?

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1.000 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 24.-29. januar 2018.

På tærsklen til foråret kan særligt Socialdemokratiet og Venstre glæde sig over, at de har gode muligheder for at lokke nye vælgere til.

Det viser en ny Norstat-måling for Altinget. Her er vælgerne blevet spurgt til, hvilket parti de vil stemme på, hvis de skulle stemme på et andet parti end deres første prioritet.

Den såkaldte vælgerreserve fortæller noget om, hvilke vælgere – når man ser bort fra dem, som allerede er overbevist – et parti appellerer til.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00