Om  
Niels Anker Kofoed
Søren Pind

Søren Pind mindes sin afdøde mentor Niels Anker Kofoed (89)

Han skal være tjenende. Han skal kunne tale bornholmsk og lave kaffe. Det var nu afdøde, forhenværende Venstre-minister Niels Anker Kofoeds krav til sin sekretær Søren Pind.

Den nu selv forhenværende Venstre-minister Søren Pind mindes på sociale medier Venstres forhenværende landbrugs- og fiskeriminister samt medlem af Folketinget og Europa-Parlamentet Niels Anker Kofoed, der er død, 89 år gammel.

"Jeg tjente ham mange år, arbejdede for ham fra jeg var 18 år. 

Fra jeg kom til København i 1988 og læste, var jeg samtidig hans medlemssekretær. Han blev min mentor og læremester, og jeg var ofte stolt, når jeg drilsk kunne sige, at jeg var kammerherre for en bonde. Han bar den titel med stolthed.

Nu, hvor han ikke er mere, fyldes mine tanker af minder om en tid, som aldrig kommer igen. En tid, hvor folkevalgte repræsenterede deres egn og deres stand. Men selv i den tid var han særlig.

Han var både på Bornholm og på Christiansborg et fænomen – dygtig, skarp, visionær. Det gør mig ondt at vide, han ikke er mere. Jeg vil savne ham.

Han lærte mig at snakke bornholmsk og lave kaffe – de to vigtigste ingredienser for at tjene ham, som han ofte drillende bemærkede. Men jeg lærte uendeligt meget mere. Ikke mindst om den særlige finurlige bornholmske kultur, der er helt sin egen, og som jeg fik lov til at blive en del af på grund af ham.

Må han hvile i fred – mange tanker til familien."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Niels Anker Kofoed

Fhv. landbrugs- og fiskeriminister (V) & MF, fhv. MEP
landbruger (Tune Landboskole 1955)

Søren Pind

Bestyrelsesformand, Danish Cyber Defence, formand, The Danish Ronald Reagan Society, fhv. uddannelses- og forskningsminister, MF (V)
cand.jur. (Københavns Uni. 1997)

0:000:00