Søren Pind skal arbejde med cybersikkerhed

CYBERSHERIF: Søren Pind (V) har skiftet politik ud med cybersikkerhed. I forbindelse med jobskiftet har den tidligere minister opfundet en ny, farverig stillingsbetegnelse.

Søren Pind (V) sad i Folketinget i perioden 2007-2018 og nåede både at være justitsminister, udviklingsminister samt uddannelses- og forskningsminister. 
Søren Pind (V) sad i Folketinget i perioden 2007-2018 og nåede både at være justitsminister, udviklingsminister samt uddannelses- og forskningsminister. 
Astrid Johanne Bjørnskov

Venstres Søren Pind sagde i maj 2018 farvel til dansk politik og har nu fundet sig en helt ny branche. Søren Pind, der senest var uddannelses- og forskningsminister, begynder fra 1. oktober som bestyrelsesformand i Langkjaer Cyber Defence.

Det skriver DR Nyheder.

Stillingsbetegnelsen er officielt ”arbejdende bestyrelsesformand”, men vanen tro har Søren Pind allerede givet sig selv en mere farvelig titel: cybersherif. Den tidligere oversherif (officielt justitsminister) glæder sig nu til at arbejde for den digitale sikkerhed.

"Jeg har savnet i politik, at der var en interesse for at lykkes med ting. At kunne tage noget fra a til b," siger han og fortsætter:

"Når vi vil være et førende digitalt samfund, kræver det, at vi er sikkerhedsbevidste. Det er mange danske virksomheder ikke tilstrækkeligt," siger Søren Pind.

Drømte om iværksætteri
Søren Pind fortæller i forbindelse med nyheden om ansættelsen, hvordan han som folketingsmedlem og minister ad flere omgange ofte har "drømt om at være iværksætter".

Det får han så nu en smagsprøve på. Langkjaer Cyber Defence er et nystartet firma, der har eksisteret siden 2017 og i dag har 12 ansatte. Virksomheden, der er startet af tidligere medarbejdere i Forsvaret med speciale i cybersikkerhed, forventer dog at vokse, i takt med at spørgsmålet om cybersikkerhed kommer til at fylde mere.

Alt imens kommer Søren Pind øjensynligt til stadig at dele sine ofte markante holdninger med danskerne.

Han bebuder allerede, at han vil fortsætte med at kommentere politik på de sociale medier, ligesom det for nylig kom frem, at han kommer til at optræde som vært på TV 2 News i programmet ”Pind & Sass”.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pind

Bestyrelsesformand, Danish Cyber Defence, formand, The Danish Ronald Reagan Society, fhv. uddannelses- og forskningsminister, MF (V)
cand.jur. (Københavns Uni. 1997)

0:000:00