Sommerens målinger: Blå føring, højere forsvarsbudgetter og hårde hvidvaskstraffe

MÅLINGER: Altinget bringer her de vigtigste målinger, der er udgivet over sommeren. Om fremgang til blå blok, dansk støtte til hårde hvidvaskstraffe, højere forsvarsbudgetter og en tysk verdensleder.

Hvidvaskskandalen i Danske Bank har udviklet sig i nye retninger over sommeren. Og en ny måling viser, at danskerne er klar til at straffe brud på hvidvasklovgivningen hårdere.
Hvidvaskskandalen i Danske Bank har udviklet sig i nye retninger over sommeren. Og en ny måling viser, at danskerne er klar til at straffe brud på hvidvasklovgivningen hårdere.Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Voxmeter: Blå blok i front
Tidligere på måneden udkom Voxmeter med en ny måling, der giver blå blok en føring med 50,7 procent af stemmerne. Rød blok – inklusiv Alternativet – får 49 procent i målingen, og dermed er føringen ikke uden for den statistiske usikkerhed, men dog stadig bemærkelsesværdig. Venstre er med 19,9 procent endda 0,4 procentpoint over valgtilslutningen ved valget i 2015.

Danskerne: Brud på hvidvaskreglerne skal straffes hårdt
Det har øjensynligt gjort indtryk på den danske befolkning, at Danske Banks estiske filial i en årrække er blevet misbrugt til hvidvask for 53 milliarder kroner. Ifølge en måling foretaget af Wilke for FinansWatch mener et stort flertal af den danske befolkning, at brud på hvidvaskreglerne skal ramme finansielle virksomheder og deres ledelse hårdt. 

67,5 procent af de adspurgte mener, at myndighederne skal have beføjelser til at afsætte direktører og bestyrelsesmedlemmer i finansielle virksomheder.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00