Sundhed er de borgerliges akilleshæl

MENINGSMÅLING: Vælgerne vil langt hellere have socialdemokraterne end de borgerlige til at styre sundhedsområdet, og på miljø og klima er de borgerliges tal nærmest grotesk dårlige. Men i udlændingepolitikken halter sosserne stadig bagefter.

Sundhed er centralt tema ved valg efter valg, og det er alvorligt for de borgerlige at tabe terræn her. 
Sundhed er centralt tema ved valg efter valg, og det er alvorligt for de borgerlige at tabe terræn her. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix
Erik Holstein

Det kan godt være, at Venstre-regeringen til sin dødsdag vil sige, at den har tilført sundhedsvæsenet flere midler, og at den prioriterer patienternes sundhed over alt. Men vælgerne er tydeligvis ikke overbeviste. På det politisk vigtige sundhedsområde er de borgerlige nu så langt bagefter, at det kan blive et meget alvorligt handicap i næste valgkamp.

Mindre end hver fjerde vælger – 24 procent – foretrækker en borgerlig regering til at håndtere sundhedspolitikken, mens 49 procent helst vil have en socialdemokratisk ledet regering til at stå for området.

Resultatet ses af en ny Norstat-måling for Altinget. Her har et repræsentativt udsnit af vælgerne svaret på, om de foretrækker en borgerlig eller socialdemokratisk ledet regering til at håndtere de forskellige politikområder.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt
Hvem anser du for bedst egnet til at håndtere følgende politikområder: en socialdemokratisk ledet regering eller en borgerlig regering?

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1.002 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 2. til 6. juni 2016.

Se alle tal her.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00