Analyse af 
Erik Holstein

Thornings anden halvleg

ANALYSE: For første gang siden dannelsen går regeringen ind i et folketingsår uden oplagte tabersager. Regeringen binder sit håb op på Venstres svagheder, men der er risiko for, at de frafaldne vælgere er groet fast i blå blok.
Helle Thorning-Schmidt. Statsministeren har haft et vist momentum de sidste måneder, men det har ikke givet regeringen fremgang hos vælgerne.
Helle Thorning-Schmidt. Statsministeren har haft et vist momentum de sidste måneder, men det har ikke givet regeringen fremgang hos vælgerne.Foto: Socialdemokraterne
Erik Holstein

Vestagers politiske præferencer ligger på det økonomiske område, og det mindsker risikoen for, at de klassiske S-R-slagsmål om udlændinge kommer helt ud af kontrol. Men det er langt fra en garanti.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget.dk

De svegne løfter er langt fra tilgivet, statsministeren mangler meget i personlig popularitet, og regeringsrokaden har ikke rykket på vælgertilslutningen. Alligevel er der en forsigtig optimisme at spore i regeringens inderkreds.

Det kunne tolkes som om, at en kultagtig selvsuggestion har ramt en desperat regering, men realpolitisk er der flere forhold, der har bedret sig: Man har landet den destruktive dagpengesag, der er spæde tegn på opsving i økonomien – og de tidligere regeringspartier kører ikke overbevisende.

Tilmed er der for en gangs skyld politiske temaer, der er velegnede til at glæde – og ikke genere – regeringens eget vælgerkorps: Det drejer sig en tiltrængt reform af erhvervsskolerne, en mindst lige så tiltrængt reform af beskæftigelsesindsatsen og udmøntningen af den store togfond, der skal sikre langsigtede investeringer i den kollektive trafik.  

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00