Thulesen skal overbevise et frustreret bagland

ANALYSE: For en gang skyld risikerer DF-ledelsen kritik på partiets årsmøde, og Kristian Thulesen Dahl bliver tvunget til at konfrontere de ømme punkter. Spørgsmålet er, om hans parløb med Mette Frederiksen var en forkert strategi, eller der er andre grunde til partiets katastrofe.

Som journalist behøver man normalt ikke sidde klinet til pladsen for at følge debatten på Dansk Folkepartis årsmøde. Alle nyhederne kommer alligevel i formandens nøje forberedte tale, og åben kritik af ledelsen plejer at være nogenlunde lige så sandsynlig som en sommerfugl i december. Men weekendens DF-årsmøde i Herning er anderledes uforudsigeligt.

Efter Dansk Folkepartis chokerende store nederlag ved folketingsvalget er der utilfredshed i partiets bagland, og for en gangs skyld risikerer det at manifestere sig fra talerstolen på selve årsmødet.

Som en DF-politiker udtrykker det:
"Det kan gå til begge sider denne gang. Det kan være, Kristian bare får kontrol over det, men hvis den første kritiske taler får et stormende bifald, kan det åbne for sluserne."

Login