Analyse af 
Erik Holstein

Thulesen skal overbevise et frustreret bagland

ANALYSE: For en gang skyld risikerer DF-ledelsen kritik på partiets årsmøde, og Kristian Thulesen Dahl bliver tvunget til at konfrontere de ømme punkter. Spørgsmålet er, om hans parløb med Mette Frederiksen var en forkert strategi, eller der er andre grunde til partiets katastrofe.

Efter katastrofevalget i juni er&nbsp;DF-formand Kristian Thulesen Dahl&nbsp;ikke partiejer på samme måde som før.<br>
Efter katastrofevalget i juni er DF-formand Kristian Thulesen Dahl ikke partiejer på samme måde som før.
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Erik Holstein

Det centrale spørgsmål er, om det var DF's strategi, der var forkert. Eller det snarere var en række fejl i udførelsen af strategien.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Som journalist behøver man normalt ikke sidde klinet til pladsen for at følge debatten på Dansk Folkepartis årsmøde. Alle nyhederne kommer alligevel i formandens nøje forberedte tale, og åben kritik af ledelsen plejer at være nogenlunde lige så sandsynlig som en sommerfugl i december. Men weekendens DF-årsmøde i Herning er anderledes uforudsigeligt.

Efter Dansk Folkepartis chokerende store nederlag ved folketingsvalget er der utilfredshed i partiets bagland, og for en gangs skyld risikerer det at manifestere sig fra talerstolen på selve årsmødet.

Som en DF-politiker udtrykker det:
"Det kan gå til begge sider denne gang. Det kan være, Kristian bare får kontrol over det, men hvis den første kritiske taler får et stormende bifald, kan det åbne for sluserne."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00