Tiden efter Løkke spøgte på Venstres landsmøde

ANALYSE: Diskussionen om den næste Venstre-formand dominerede et landsmøde, der ellers skulle have kittet partiet sammen. Den dag, Løkke går af, risikerer Venstre et formandsopgør, der samtidig bliver en sprængfarlig kamp mellem forskellige værdipolitiske linjer.

VENSTRE-LANDSMØDE I HERNING.
Det kan være en farlig pressestrategi at møde op uden en eneste nyhed til det sidste ordinære landsmøde før et folketingsvalg. Det må Venstre sande efter weekendens landsmøde i Herning, hvor partiledelsen ikke fik held til at sætte dagsordenen. 

Partiledelsens plan var tydeligvis at fremvise en regering, der styres af statsminister Lars Løkke Rasmussen faste og kompetente hånd i et Danmark, der buldrer derudad økonomisk. Men den dagsorden blev overtrumfet af interessen for, hvem der til sin tid skal efterfølge Løkke som Venstres formand.

Det var det, der blev talt om i krogene på Herning Kongrescenter blandt mange af de godt 1.500 delegerede og til partiets fest lørdag aften – og det var i høj grad det, der optog medierne. Til betydelig frustration for statsministeren.

Login