Uddrag af Pia Olsen Dyhr-biografi: De fremmede

BOGUDDRAG: Med tilladelse fra forlaget Gyldendal bringer Altinget et kapitel fra "Pia Olsen Dyhr - Mønsterbrud og opbrud"  skrevet af Thomas Larsen. Uddraget handler om udlændingepolitikken, som Pia Olsen Dyhr gradvist ændrede holdning til. 

SF afholder landsmøde på Vingstedcenteret i Vejle lørdag 16. april 2016. Formand Pia Olsen Dyhr (th.) holder tale, hvor også indvandring var på dagsordenen. På scenen blev hun flankeret af (fra venstre) Geeti Amiri, Elmas Berke og skoleinspektør Lise Egholm.
SF afholder landsmøde på Vingstedcenteret i Vejle lørdag 16. april 2016. Formand Pia Olsen Dyhr (th.) holder tale, hvor også indvandring var på dagsordenen. På scenen blev hun flankeret af (fra venstre) Geeti Amiri, Elmas Berke og skoleinspektør Lise Egholm.Foto: Henrik Kastenskov/Ritzau Scanpix 2016

Af Thomas Larsen

KAPITEL 26: DE FREMMEDE

Gennem årtier har udlændingepolitik flyttet rundt på hundredtusindvis af stemmer, ført til et gennembrud for Dansk Folkeparti og afgjort valgkampe til fordel for de borgerlige partier, mens centrum-venstre har måttet se drømmene om indflydelse og regeringsmagt fortone sig i det fjerne.

Når udlændingepolitikken har fyldt så meget, hænger det sammen med, at indvandringen er sket med en hastighed, som er kommet bag på de fleste: I 1980 var der kun cirka 50.000 personer med ikkevestlig baggrund i Danmark, og i dag er tallet vokset til næsten 500.000, hvilket svarer til en stigning fra cirka 1 procent af befolkningen til cirka 8,5 procent i løbet af få årtier.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00