Ugen i dansk politik: Frederiksen skal svare på spørgsmål om et modtagecenter udenfor Europa

DET SKER: Kommissionen om Inger Støjbergs instruks om asylpar kommer med en delberetning. Statsministeren skal i en forespørgselsdebat om planerne for et asylcenter udenfor Europa. Få oveblik over begivenhederne i den kommende uge i dansk politik her.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Mandag
Instrukskommissionen afleverer mandag en delberetning til justitsminister Nick Hækkerup, som senere vil blive offentliggjort. Kommissionen har til opgave at undersøge forløbet bag daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) instruks om, at alle asylpar skulle adskilles, hvis den ene var under 18 år.

På Christiansborg skal to ministre i et fælles samråd. Det drejer sig om beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), som skal svare på spørgsmål om Rigsrevisionens kritik af de to ministres ministeriers indsats for at fastholde udsatte unge i uddannelse.

Tirsdag
Der er møde i Folketingssalen, hvor folketingsmedlemmerne blandt andet skal behandle et forslag om udvidet sorgorlov.

Mink er igen på dagsordenen, når sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) skal en tur i samråd. Venstre har bedt ham redegøre for, hvorfor han ikke fik inputs fra danske eller internationale forskere inden beslutningen, om at alle danske mink skulle aflives, blev truffet.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) skal i samråd om Danske Bank Homes instruks, hvor han blandt andet skal svare på, hvad han har foretaget sig i sagen.

Onsdag
Den første del af finansloven skal igennem den tredje og sidste behandling i Folketinget. Den anden del vil blive færdigbehandlet torsdag.

Torsdag
Ud over behandlingen af den anden del af finansloven byder dagens møde i Folketingssalen blandt andet også på en forespørgsel til statsminister Mette Frederiksen (S) og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) om planerne for at etablere et modtagecenter for asylansøgere udenfor Europa.

Boligminister Kaare Dybvad (S) skal i hele to samråd, som begge handler om ghettolisten. Først skal han svare på, hvordan han vil sikre, at boliger ikke længere skal rives ned i Munkebo i Kolding, som ikke længere er på ghettolisten. Det andet samråd handler om, at små marginaler medfører, at boligområder pålægges at afvikle 60 procent af boligerne.

Derudover skal følgende fire ministre i samråd:

  • Justitsminister Nick Hækkerup skal i samråd om løsladte radikaliseringsmistænkte.
  • Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil skal igen stå skoleret for Børne- og Undervisningsudvalget i en fortsættelse af samrådet om Havregården Kostskole.
  • Pernille Rosenkrantz-Theil skal derefter en tur i samråd med erhvervsminister Simon Kollerup, hvor de skal redegøre for, hvordan regeringen vil sikre, at sociale klausuler anvendes på offentlige, danske byggerier.
  • Endelig skal sundhedsminister Magnus Heunicke i et samråd om regeringens kontrol af danske sundhedsmyndigheder under coronaepidemien.

Fredag
Ugen afsluttes med et møde i Folketingssalen, hvor blandt andet forslaget om retten til tidlig pension skal igennem anden behandling.

Magnus Heunicke slutter også ugen med et samråd om den sundhedsfaglige vurdering af, hvordan ældre kan få besøg i deres egne boliger på de danske plejehjem.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00