Ugen i dansk politik: Konsulenter og forsvarsforbeholdet sættes til debat

DET SKER: Der er en lang række samråd, et besøg fra den polske udenrigsminister og debatter om alt fra  regeringens forbrug af eksterne konsulenter til forsvarsforbeholdet, når det politiske Danmark vender tilbage fra vinterferie. Få overblikket her.*

God mandag morgen, og velkommen til et overblik over ugens politiske begivenheder.

Folketinget og resten af det politiske Danmark går igen op i omdrejninger efter en meget rolig vinterferieuge og har blandt andet en hel bunke samråd, en høring om budgetloven og et udenrigsministerbesøg fra Polen på programmet.

Få overblikket her.
 
Mandag
Ligestillingsminister Mogens Jensen (S) lancerer den nye kampagne ”Digitale krænkelser koster – du må ikke selv om, hvad du deler”, der skal informere unge om, hvor lovens grænser for deling af indhold på nettet går. Det sker klokken 9.00 på Herningsholm Erhvervsgymnasium i Herning
 
Tirsdag
Der er møde i Folketingssalen, hvor et lovforslag om afskaffelsen af uddannelsesloftet og et beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti om en udredning af EU’s betydning for Danmarks udlændingepolitik behandles. Mødet starter klokken 13.00.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er i åbent samråd om SU til EU-borgere med status som ”vandrende arbejdstagere.” Samrådet begynder klokken 14.00.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er i åbent samråd, hvor han skal svare på, hvilke initiativer regeringen har gjort for at etablere et såkaldt ”bemyndiget organ”, så danske virksomheder kan få godkendt medicinsk udstyr. Det sker klokken 14.30.

Både udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) skal i åbent samråd og svare på følgerne af nedlæggelsen af Udlændinge Center Nordsjælland. Det sker klokken 15.00.

Der er møde i Udenrigspolitisk Nævn, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) ventes at deltage og fortælle om regeringens forberedelser til EU-topmødet 20. februar, der handler om EU's flerårsbudget frem mod 2027. Mødet begynder klokken 15.15.

Herefter er der møde i Europaudvalget, hvor dagsordenen er den samme. Det starter klokken 16.00. 

Onsdag
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) skal i åbent samråd sammen med skatteminister Morten Bødskov (S), hvor de to skal svare på spørgsmål om underbetaling af udenlandsk arbejdskraft. Det starter klokken 11.30.

Virkelighedens Velfærd, som er et samarbejde mellem FOA, BUPL, Danmarks Lærerforening, Dansk Socialrådgiverforening og HK Kommunal, holder høringen 'Har budgetloven sejret ad helvede til?', hvor blandt andet Bjarne Corydon, der var en af arkitekterne bag loven, deltager. Det sker klokken 12.00.

Der er møde i Folketingssalen med ministrenes spørgetid. Det er klokken 13.00.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er kaldt i åbent samråd om behandling af danske patienter med Hepatitis C. Mødet begynder 14.30. 

Torsdag
En række af de lovforslag, der blev behandlet i Folketingssalen tirsdag, enten vedtages eller forkastes ved 3. behandlingen, når der torsdag igen er møde i salen. Mødet starter klokken 10.00.

Udenrigspolitisk Nævn mødes klokken 10.15. Der er endnu ingen dagsorden for mødet.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) er i åbent samråd om forebyggelse og bekæmpelse af kriminalitet. Mødet begynder klokken 10.15.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) skal i åbent samråd om arbejdsmiljørådgivning, fordi Arbejdsmiljørådet har anbefalet, at der afsættes 100 millioner kroner til arbejdsmiljørådgivning til små og mellemstore virksomheder. Mødet starter klokken 10.30.

Miljøminister Lea Wermelin (S) skal i åbent samråd, efter at en ny udgave af den såkaldte Rødliste over truede arter har vist, at biodiversiteten er i tilbagegang. Her skal ministeren svare på, hvordan hun vil vende den udvikling. Mødet begynder klokken 10.30.

Finansminister Nicolai Wammen (S) skal i åbent samråd om regeringens forbrug af eksterne konsulenter. Mødet starter klokken 13.00

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) skal i åbent samråd og svare på, hvordan hun ser på forsvarsforbeholdet. Det sker klokken 13.00. 

Polens udenrigsminister besøger Danmark og mødes blandt andet med Det Udenrigspolitiske Nævn. Mødet finder sted på Christiansborg klokken 15.30.

Udenrigspolitisk Selskab har inviteret udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til at fortælle om den internationale udvikling og Danmarks udenrigspolitik. Det sker under overskriften 'Retningen på dansk udenrigspolitik anno 2020' og foregår fra klokken 17.00.

Fredag
Der er statsrevisormøde fra klokken 9.30.

Statsminister Mette Frederiksen (S) skal i Folketingssalen svare på spørgsmål om regeringens ansættelser af pressechefer. Mødet begynder klokken 10.00.*

Europaudvalget mødes og skal blandt andet diskutere konkurrenceevne, der er på dagsordenen ved et af de kommende rådsmøder. 

*Mødet er aflyst. 

Forrige artikel DF-spindoktor var en af Borgens stærkeste spillere DF-spindoktor var en af Borgens stærkeste spillere Næste artikel Snit af målinger: Socialdemokratiet trodser Snit af målinger: Socialdemokratiet trodser "naturlov" og vokser i regering
Mai Villadsen klar favorit som ny spids for Enhedslisten

Mai Villadsen klar favorit som ny spids for Enhedslisten

ANALYSE: Enhedslisten ventes at vælge ny politisk ordfører inden for det næste halve år, og pilen peger på klimaordfører Mai Villiadsen. Det vil signalere en videreførelse af den mere folkelige linje, partiet har anlagt de senere år.