Ugens målinger: Syv af ti politikere oplevede chikane under valgkampen

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. Denne gang om fremgang hos Dansk Folkeparti, chikane af folketingskandidater og opgør mellem Mette Frederiksen og Jakob Ellemann-Jensen.

52 procent af folketingskandidaterne oplevede hærværk af valgplakater under valgkampen. Her er det gået ud over Jeppe Kofod, der stillede op til EP-valget.
52 procent af folketingskandidaterne oplevede hærværk af valgplakater under valgkampen. Her er det gået ud over Jeppe Kofod, der stillede op til EP-valget.Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

Chikane af folketingskandidater
72 procent af de politikere, der stillede op til folketingsvalget 2019, oplevede at blive chikaneret eller truet under valgkampen.

Det viser en spørgeundersøgelse, som Epinion har lavet for Institut for Menneskerettigheder, og som 320 folketingskandidater har svaret på.

Det er særligt hadefulde kommentarer på sociale medier og hærværk af valgplakater, der fylder i statistikken, men omkring 20 procent af kandidaterne har også oplevet uønskede henvendelser i det offentlige rum, chikanerende tilråb eller falsk rygtespredning.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00