Ugens målinger: Ansvaret for finanskrisen skal placeres, og Radikale taber terræn

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i de forgangne uger. I denne uge om tiåret for finanskrisen, tilbagegang for Radikale samt danskernes holdning til sommer- og vintertid.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Danskerne vil have ansvaret for finanskrisen placeret
Tiåret for Lehman-krakket blev markeret i lørdags. I anledningen af finanskrisejubilæet har Kantar Gallup foretaget en måling for Berlingske, hvor danskerne har givet deres vurdering af krisens ansvarlige.

Mere end 40 procent placerer ansvaret hos bankdirektører og børsspekulanter. Fire ud af fem af de danskere, som i undersøgelsen har angivet en syndebuk, mener ikke, at de pågældende er blevet stillet tilstrækkeligt til ansvar.

Der er generelt hårde anmeldelser til bankerne i undersøgelsen. 47 procent af de adspurgte mener, at bankerne er blevet mere eller meget mere utroværdige inden for de sidste ti år. ”Når man kigger på finanskrisen herhjemme, så er der jo ingen tvivl om, at bankledelsen bar et stort ansvar i de sager, hvor en række banker kom galt af sted. Og jeg er sådan set også overrasket over, at det indtil videre har været så vanskeligt at placere et juridisk ansvar,” siger direktør for Finanstilsynet, Ulrik Nødgaard, i den forbindelse til Berlingske Business.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00