Ugens målinger: Danskerne dybt i tvivl om deltagelse i EU's Bankunion

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om dansk deltagelse i EU's Bankunion, et nyt snit af målinger, unge fleksitarer, en dårlig måling til LA og utvetydig støtte til menneskerettighederne.

Vi ser bagsiden af, at verden er blevet mindre, når skattesvindlere kan trække 410 milliarder kroner ud af de europæiske statskasser. "Og svaret på det er bedre internationalt samarbejde. Den europæiske bankunion er en del af svaret," sagde Lars Løkke Rasmussen i oktober. En ny måling viser, at danskerne er mere i tvivl.
Vi ser bagsiden af, at verden er blevet mindre, når skattesvindlere kan trække 410 milliarder kroner ud af de europæiske statskasser. "Og svaret på det er bedre internationalt samarbejde. Den europæiske bankunion er en del af svaret," sagde Lars Løkke Rasmussen i oktober. En ny måling viser, at danskerne er mere i tvivl.Foto: Eric Vidal/Europa-Parlamentet
Simon Friis Date

Danskerne er i vildrede om EU's Bankunion
Emnet bliver varmere og varmere i dansk politik, hvor regeringen synes stadig mere villig til for alvor at snakke danskerne ind i EU's fælles bankunion. Hos både Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er holdningen, at spørgsmålet kræver en folkeafstemning. Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten vil en sådan afstemning kræve et større oplysningsarbejde for at ruste danskerne til opgaven.

38 procent støtter dansk deltagelse, 34 procent siger nej, mens hele 28 procent har svaret 'ved ikke'.

Trods den lille overvægt til et ja gør regeringen ikke nødvendigvis klogt i at lægge spørgsmålet ud til en folkeafstemning. Valgforsker Rune Stubager advarer mod farerne ved tekniske spørgsmål i folkeafstemninger:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00