Ugens målinger: Danskernes klimahensyn og Ahlers' kamp for hovedstadsvælgerne

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge med et kig på danskernes grønne vaner og en ny geografisk prognose med interessante kampe om mandaterne.

Danskerne vil gerne lukke vandhanen under tandbørstning og spare på strømmen, men skal der skæres på de store poster; flyrejser, bøffer og brændstof, er kun et fåtal med på vognen, viser en ny måling. 
Danskerne vil gerne lukke vandhanen under tandbørstning og spare på strømmen, men skal der skæres på de store poster; flyrejser, bøffer og brændstof, er kun et fåtal med på vognen, viser en ny måling. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Hed sommer får hver tredje dansker til at genoverveje klimaaftryk
Om end særdeles varm og tør kan sommeren 2018 nok dårligt bruges som skæringsåret for en ny klimavirkelighed. Alligevel har det usædvanlige vejr givet anledning til at diskutere klimaforandringerne og overveje, hvordan man selv kan begrænse sit eget bidrag til landets CO2-udledning. 

I en ny undersøgelse foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken er 2.142 danskere blevet spurgt, i hvor høj grad sommerens usædvanlige vejforhold har skubbet deres livsstil i en mere klimavenlig retning. Blandt de adspurgte svarer lidt under hver tredje (32 procent), at de i nogen, høj eller meget høj grad er begyndt at leve mere klimavenligt, mens 65 procent svarer, at de enten slet ikke eller kun i mindre grad har ændret adfærd.

Blandt de 32 procent, der i en vis grad har ændret adfærd, har Megafon spurgt, hvordan de konkret har gjort det. For størstedelen har det at spare på vandet (61 pct.) og strømforbruget (59 pct.) været et godt sted at starte, mens også 59 procent har svaret, at de nu køber mindre nyt eller genbruger mere.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00