Ugens målinger: Færre danskere vil ud af EU

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om en faldende støtte til et dansk EU-exit og solide målinger til oppositionen.

Lars Løkke Rasmussen behøver tilsyneladende ikke spørge Storbritanniens premierminister, Theresa May, til råds om en fremtid uden for EU. Ifølge en ny måling er danskernes støtte til en folkeafstemning om EU-udtræden faldende.
Lars Løkke Rasmussen behøver tilsyneladende ikke spørge Storbritanniens premierminister, Theresa May, til råds om en fremtid uden for EU. Ifølge en ny måling er danskernes støtte til en folkeafstemning om EU-udtræden faldende.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Simon Friis Date

Færre danskere vil ud af EU
I juni 2016, da briterne stemte om udtræden af EU, var 38 procent af danskerne interesserede i en dansk afstemning. Ifølge en ny måling foretaget af Megafon for TV 2 er andelen i dag faldet til hver fjerde vælger (26 procent). I målingen har 68 procent af de adspurgte svaret nej til spørgsmålet, om der skal afholdes en ”tilsvarende folkeafstemning i Danmark om fortsat dansk EU-medlemskab?”

Storbritannien skal udtræde af EU 29. marts 2019. En af forhandlerne om et Brexit, den britiske udenrigsminister, Jeremy Hunt, er på linje med det danske flertal.

"Vi ønsker at finde et resultat, der fungerer for EU, og som holder EU sammen. Vi har intet strategisk ønske om et Dexit eller et andet udfald, hvor andre lande forlader EU," siger han til TV 2.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00