Ugens målinger: Flertal er imod demonstrationer under corona

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgange uge. Et flertal i befolkningen synes ikke, man bør deltage i demonstrationer under coronavirus, og Nye Borgerlige overhaler DF i meningsmåling.

Demonstrationer midt i en pandemi
Det er en dårlig idé at deltage i demonstrationer, så længe coronavirus hærger. Det mener 77 procent af befolkningen ifølge en spørgeundersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Berlingske.

Målingen er foretaget på baggrund af Black Lives Matter-demonstrationen 7. juni, der tiltrak stor opmærksomhed, blandt andet på grund af smitterisikoen. Ifølge TjekDet deltog op mod 16.000 personer i demonstrationen. Siden er fire demonstranter konstateret smittet med corona.

Modviljen mod demonstrationer hænger ikke sammen med manglende opbakning til selve sagen. Ifølge Gallups undersøgelse mener 64 procent, at det er enten meget eller delvist relevant at vise respekt for den sorte amerikaner George Floyd, der blev dræbt af en hvid politimand 25. maj. 70 procent af respondenterne mener helt eller delvist, at det er relevant at sætte fokus på racisme i Danmark.

Login