Ugens målinger: Flertal vil ikke lade danske syrienkrigere vende hjem

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge med prognose for EP-valget og om danskernes holdninger til fremmedkrigere.

USA's præsident Donald Trump opfordrer til, at lande hjemtager og retsforfølger fremmedkrigere. Det bakker den danske befolkning ikke op om.
USA's præsident Donald Trump opfordrer til, at lande hjemtager og retsforfølger fremmedkrigere. Det bakker den danske befolkning ikke op om.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

Fremmedkrigere må blive i Mellemøsten
Et flertal i befolkningen ønsker ikke, at Danmark skal hjemtage og retsforfølge danske syrienkrigere. Det viser en Norstat-måling foretaget for Jyllands-Posten.

Mere præcist svarer 65 procent af de adspurgte nej til spørgsmålet om, hvorvidt vi skal hente fremmedkrigerne hjem. 15 procent svarer ja, og 20 procent er i tvivl.

I Folketinget er der heller ikke stemning for aktivt at hjemtage personer, der har kæmpet for IS. Repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet og Liberal Alliance siger alle, at de ikke ønsker at få syrienkrigere tilbage til Danmark, fremgår det af en artikel på TV 2.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00