Ugens målinger: Flygtninge- og indvandringsspørgsmålet alene på toppen af vælgernes dagsorden

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om vælgernes vigtigste dagsorden, Folkemødets folkelighed, Nye Borgerliges svingende målinger, arveafgiften, politikerlede og landets mest magtfulde politiker.

<div>Ved Folketingsvalget i 2015 vægtede danskerne sundhed lige så højt som flygtninge- og indvandrerspørgsmålet. En ny måling viser, at med højst et år til næste valg ligger den sidste dagsorden øverst blandt vælgerne.&nbsp;<br></div>
Ved Folketingsvalget i 2015 vægtede danskerne sundhed lige så højt som flygtninge- og indvandrerspørgsmålet. En ny måling viser, at med højst et år til næste valg ligger den sidste dagsorden øverst blandt vælgerne. 
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Det vigtigste emne for en regering at håndtere
Flygtninge- og indvandrerpolitikken er fortsat den vigtigste politiske dagsorden ifølge de danske vælgere. Med højst et år til næste folketingsvalg har Kantar Gallup foretaget en ny måling for Berlingske, hvor respondenterne er blevet bedt om at udpege de tre vigtigste områder for en ny regering at håndtere efter et valg.

51 procent har valgt flygtninge- og indvandrerpolitikken, hvilket sikrer dem en førsteplads over sundhedspolitikken, som 45 procent peger på og derefter miljø- og klimapolitikken med 34 procent. 

Kasper Møller Hansen kalder det markant, at vælgere på tværs af blokkene prioriterer spørgsmålet øverst. "Hele Socialdemokratiets bevægelse har også bevirket, at området bliver holdt i kog," siger han til Berlingske. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00