Ugens målinger: Ja til minimumsnormeringer og vælgerlussing til S

Målinger: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om opbakning til storby-borgmestre og lokalvælgeres partiskift siden folketingsvalget.

Kun et døgn til valgstederne åbner. I år vil hver tredje lokalvælger stemme anderledes, end de gjorde til folketingsvalget i 2015. For mange vælgere er der forskel på lokal- og landspolitik.
Kun et døgn til valgstederne åbner. I år vil hver tredje lokalvælger stemme anderledes, end de gjorde til folketingsvalget i 2015. For mange vælgere er der forskel på lokal- og landspolitik.Foto: colourbox.dk
Simon Friis Date

8 ud af 10 kommunalpolitikere siger ja til loft for antal børn per pædagog

Ifølge en analyse foretaget af Altinget på baggrund af kandidatdatabasen mener 8 ud af 10 kommunalpolitikere, at der skal være minimumsnormeringer i børnehaver og vuggestuer. Denne holdning flugter med vælgernes ifølge en undersøgelse foretaget af Norstat for Altinget. Her svarer 84 procent af vælgerne ja til et loft.

Undersøgelsen demonstrerer en af de forskelle, der kan være på lokal- og landspolitik. Mens 88 procent af Socialdemokratiets byrådskandidater går ind for en minimumsnormering i daginstitutioner, er partiet på Christiansborg imod.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00