Ugens målinger: Kommunale dønninger på Christiansborg

Målinger: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om kommunalvalgets nationale indflydelse, skatteansatte på finansloven og kritik af valgprognoser.

Kommunalvalget er uden tvivl blevet fulgt med stor interesse på Christiansborg. En ny måling viser, at Mette Frederiksen og Socialdemokratiet har fået del i den kommunale succes. 
Kommunalvalget er uden tvivl blevet fulgt med stor interesse på Christiansborg. En ny måling viser, at Mette Frederiksen og Socialdemokratiet har fået del i den kommunale succes. Foto: /ritzau/Jens Dresling
Simon Friis Date

Med kommunal- og regionsrådsvalget på behørig afstand er der igen begyndt at tikke meningsmålinger ind hos de politiske medier. Dagens overblik samler op på kommunalvalget, men vi kommer også forbi en måling på regeringens skatteudspil til finansloven.

Dansk Folkepartis kommunale nedtur kan mærkes på landsplan
Megafon har for Politiken og TV 2 gennemført en meningsmåling i kølvandet på kommunalvalget, og den tyder på, at Dansk Folkepartis kommunale tilbagegang har givet dønninger på landsplan. Målingen viser en tilslutning til partiet på 15,6 procent, hvilket er 1,5 procentpoint lavere end for en måned siden og hele 5,5 procentpoint under folketingsvalgresultatet i 2015. 

Der er også tegn på at den socialdemokratiske kommunalvalgssucces luner på Borgen. TV 2 har i den føromtalte Megafon-måling bidt mærke i Socialdemokratiets fremgang, der nu står til 26,2 procent, hvilket er 4,2 procentpoint højere end samme måling for oktober og på niveau med folketingsvalget i 2015. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00