Ugens målinger: Lars Løkke halter efter på afgørende politikområder

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge med partiledermåling på de fire største politikområder, klimabevidste vælgere, et stagneret Venstre og et sydjysk opgør mellem DF og Nye Borgerlige.

Løkke halter efter på afgørende politikområder
Det kommende folketingsvalg vil med al sandsynlighed blive domineret af fire emner, vurderer Berlingske i en artikel, hvor de bringer resultaterne af en ny Gallup-måling. Instituttet har spurgt vælgerne om deres tiltro til 11 partiledere på de fire udvalgte politikområder: sundhedspolitik, velfærdspolitik, udlændingepolitik samt klima- og miljøpolitik.

Resultatet af målingen viser, at Mette Frederiksen nyder større tillid end Lars Løkke Rasmussen på samtlige områder, også det udlændingepolitiske, hvor den borgerlige blok normalt har emneejerskab.

En forklaring på dette ligger givetvis i støttepartiet Dansk Folkepartis overvældende dominans. 20 procent af vælgerne mener, at Kristian Thulesen Dahl er bedst til at håndtere udlændingepolitikken, mens 13 procent peger på Frederiksen og 10 procent på Løkke.

Login